Το Διοικητικό Συμβούλιο του Royal Commonwealth Society (RCS) – Cyprus Branch εκφράζει τα θερμότερα συγχαρητήριά του στους τέσσερις Κύπριους μαθητές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στον κορυφαίο διαγωνισμό δοκιμίου της Κοινοπολιτείας, The Queens Commonwealth Essay Competition (2020). Ο εν λόγω διαγωνισμός, ο οποίος –σημειωτέον− είναι ο αρχαιότερος του είδους σε παγκόσμια κλίμακα, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Μ. της Βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου και Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία σε νεαρούς πολίτες της Κοινοπολιτείας να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους επί σύγχρονων ζητημάτων και να μοιραστούν τους προβληματισμούς, το όραμα και τους στόχους τους με χιλιάδες άλλους νέους και νέες που συμμετέχουν κατ’ έτος στον διαγωνισμό.

Το τρέχον έτος, το RCS Cyprus Branch υποστήριξε ενεργά και πολύ-επίπεδα την όσο το δυνατόν ευρύτερη επικοινωνία και συμμετοχή στον επίμαχο διαγωνισμό, με σκοπό την ενίσχυση της κυπριακής παρουσίας στην κορυφαία αυτή διαδικασία και την αμεσότερη προώθηση των αρχών της Κοινοπολιτείας σε εθνικό επίπεδο. Οι εργώδεις προσπάθειες του οργανισμού όχι μόνον τελεσφόρησαν, αλλά και οδήγησαν σε σημαντικότατες διακρίσεις, χάρη πάντοτε στην αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη της διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού του G C School of Careers.

Συγκεκριμένα, τέσσερις μαθητές του G C School of Careers, βρέθηκαν στην πρωτοπορία του διαγωνισμού· η Διαμάντω Αργυρού κατέκτησε το χρυσό βραβείο, ενώ οι Γιάννης Στρατής, Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου και Γεωργία Κυριάκου τιμήθηκαν με αργυρά βραβεία. Ο φετινός διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στην κλιματική δράση και την Κοινοπολιτεία (‘Climate Action and the Commonwealth’), ένα άκρως επίκαιρο θέμα με διαγενεακές προεκτάσεις. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, αλλά οι τέσσερις Κύπριοι κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν, χάρη στις κοπιώδεις προσπάθειές τους και την πολύτιμη βοήθεια των δασκάλων τους.

Η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την ακλόνητη βούληση του RCS Cyprus Branch να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς της Κοινοπολιτείας σε παγκύπρια κλίμακα και να συμβάλει στην προαγωγή των αρχών της Κοινοπολιτείας, με έμφαση στη νεότερη γενιά, που αποτελεί και το μέλλον του τόπου. Αναμφίβολα, ο επερχόμενος γύρος (2021) του The Queens Commonwealth Essay Competition θα αποτελέσει μια χρυσή ευκαιρία για την ανάμιξη ακόμη περισσότερων νέων στο εν λόγω εγχείρημα, κάτι το οποίο αποτελεί και άμεση προτεραιότητα για το ίδιο το RCS Cyprus Branch.

This post is also available in: English (Αγγλικά)